Spännande böcker med lesbiska karaktärer

Jag tycker mycket om spännande böcker och äventyr men det kan vara svårt att hitta väluppbyggda berättelser som också innehåller lesbiska eller bisexuella kvinnliga karaktärer.

Jag upplever att många spänningsromaner, som även innehåller kärlek mellan kvinnor, känns oseriösa. Ofta för att de fokuserar allt för mycket på de romantiska aspekterna. Äventyret får helt enkelt för lite plats och utveckling och kan till en följd kännas oseriöst och bara finnas där för att fylla ut berättelsen.

Men det finns undantag som jag kommer att samla här: En av de absolut bästa spännande böcker jag har läst är Into the Drowning Deep som jag har recenserat tidigare. I maj släpptes en prequel som handlar om skeppet Atargatis vars öde Into the Drowning Deep genomgående refererar till. Jag har i skrivande stund inte läst den men jag hoppas på en lika nagelbitande upplevelse och på ett queert innehåll!

Exigency av Michael Siemens är ett annat exempel på en spännande bok som inkluderar kärlek mellan kvinnor. Den fokuserar mycket på världsuppbyggnad och handlingen är spännande. Kärleksrelationen mellan Minnie och Aether är viktig för känslan i boken men det är inte den som driver handlingen framåt.

Taken by Storm av Kim Baldwin är en bok som fokuserar mer på kärlekshistorien än de andra böckerna jag har nämnt men den lägger också mycket fokus på äventyrsaspekten. Den är trovärdig i hur den tar sig an farorna som Alperna kan medföra och hur huvudkaraktärerna tar sig an dem.

Jag har nyss börjat läsa Darkness Falls av KC Luck. Det är för tidigt för att avgöra hur boken kommer att te sig men enligt recensionerna ska den fokusera på både karaktärer, kärlek och äventyr i en bra blandning. Jag rapporterar om det stämmer när jag har läst klart den.