Not the Marrying Kind är den andra boken i Fair Oaks serien men den kan läsas separat.

Ashley lever djupt inne i garderoben och är livrädd för att komma ut som lesbisk i rädsla av att förlora sin familj och sin försörjning. Hon äger den lilla småstadens blombutik och hennes liv består av jobb och att leva upp till andras förväntningar.

Sasha äger stadens bageri. Trots att hon länge varit attraherad av Ashley har hon inte agerat på det och söker inte ett förhållande. Hon har sin moster, sin butik och sina vänner och är nöjd med det. Som alla andra i stan är Sasha övertygad om att Ashley är straight tills Ashley råkar outa sig själv för Sasha.

Ashley har bestämt sig för att inte inleda något förhållande så länge hon inte vågar komma ut för hon har sett hur destruktiv garderoben kan vara för ett förhållande. När de tvingas att jobba ihop inför ett bröllop måste de förhålla sig till en växande attraktion. I takt med att attraktionen dem emellan ökar måste Ashley börja se sin rädsla i vitögat. Hon kan inte gömma sig bakom sin fasad på samma sätt längre.

Jag kände igen mig i Ashleys rädsla och jag tror inte att jag är ensam om det; många hbtq-personer har haft liknande upplevelser. Jae har verkligen lyckats göra Ashleys svåra komma ut process levande.

Trots de allvarliga undertonerna är detta en söt och rar kärlekshistoria som långsamt byggs upp i sann Jae anda. Den innehåller sekundära karaktärer som för handlingen framåt, referenser till Stekta Gröna Tomater och det dyker även upp karaktärer från andra böcker som Jae har skrivit. Om en vill ha romantik och substans i samma bok är det här ett bra val.