Rock and a Hard Place handlar om Rhian som har fått i uppdrag att producera en realityserie om ett antal bergsklättrare som tävlar mot varandra. Jayden förlorade sin partner i en stor lavinolycka på Everest Basecamp och tar motvilligt på sig rollen som programledare. Den sedvanliga bristen på kommunikation som brukar vara ett inslag i många lesbiska kärlekshistorier skapar missförstånd i samband med att känslor uppstår.

Jag brukar tycka om att läsa böcker som handlar om bergsklättring. Jag gillar särskilt äventyrsaspekten som kommer med att klättra i berg i alpina miljöer. Trots att den här boken innehåller flera sådana inslag blev jag inte så imponerad.

Det beror främst på att det drama som dyker upp i realityserier på tv också dyker upp i den här boken. Jag hade gärna sett att boken fokuserade mer på äventyrsaspekten, kärlekshistorien och miljöerna.

Två karaktärer i boken uppför sig illa och har dålig värdegrund. En av dem tycker jag blir rimligt bestraffad utifrån det som sker. Den andra karaktären tycker jag blir orimligt bestraffad och det liknar mer mobbning än rättvisa.

Om du vill läsa en äventyrsbok om bergsklättring ska du välja en annan bok.