Sawkill Girls är en intensiv, karaktärsdriven och feministisk berättelse sett från tre unga kvinnors perspektiv. På ön Sawkill talas det om en ond kraft och unga kvinnor som, med jämna mellanrum, har försvunnit spårlöst under årtionden. Ingen har försökt att stoppa det förrän nu.

Bokens övergripande tema är patriarkatets konsekvenser och hur det påverkar individer såväl som samhälle. De tre huvudkaraktärerna kämpar alla, på olika sätt, med den situation de har fötts i eller på annat sätt hamnat i. Karaktärernas identitet och förhållningssätt till de roller de har tilldelats i deras respektive familjekonstellationer utgör stommen i berättelsen. Boken tar med en på intressant resa i karaktärernas inre värld och hur de utvecklas under berättelsens gång. Ingen av huvudkaraktärerna följer helt normen då en av huvudkaraktärerna är lesbisk, en är bisexuell och en är asexuell.

Vissa scener är intensiva och det blir bitvis våldsamt och blodigt men det är en intressant läsning! Detta är en bok som skulle passa bra till en bokcirkel.