Lågmälda kärlekshistorier

Jae anses, av många, vara drottningen av lågmälda lesbiska kärleksromaner. Hon har skrivit 17 böcker om lesbisk kärlek som fokuserar på en långsam uppbyggnad av känslor; s.k. ”slow-burn” romantik.

Det som är gemensamt för böckerna är att kärlekshistorien, känslorna och attraktionen sakta byggs upp under bokens gång. Här nedan följer några tips på hennes böcker.

I boken Just for Show har Claire blivit dumpad av sin flickvän och behöver anlita skådespelaren Lana för att spela hennes flickvän inför ett viktigt möte.

För den som gillar historiska böcker finns Backwards to Oregon som utspelar sig i Vilda Western. ”Luke” lever förklädd som en man och Nora har jobbat på en bordell. De inleder ett arrangerat äktenskap med varandra.

Ett tips för personer som vill läsa böcker med ett asexuellt perspektiv rekommenderar jag Perfect Rythm. Det finns dock, trots det asexuella temat, en sexscen i ett kapitel i boken. Författaren varnar dock för detta när kapitlet börjar så att den som vill kan hoppa över det.

Uppföljaren till Perfect Rythm heter Not the Marrying Kind. Den har andra huvudkaraktärer och kan läsas fristående. Ashley lever i garderoben i rädsla för reaktioner från familj och homofoba människor i hennes närhet. Hon har bestämt sig för att förhållanden inte är ett alternativ för henne så länge hon inte vågar komma ut. Hon ägnar sitt liv åt sin blombutik istället. Sasha äger stans bageri, har inte dejtat på flera år och är helt nöjd med sin tillvaro som den är. När de tvingas att arbeta ihop inför ett lesbiskt bröllop, mellan Leo och Holly från första boken i serien, ser de nya sidor hos varandra och börjar omvärdera hur de ser på sin situation.

Annies bror arrangerar en blind-date åt sin straighta syster i Something in the Wine. Han älskar att utsätta andra för practical jokes och berättar inte för Annie att Drew är kvinna och lesbisk. Efter att de har umgåtts intensivt ett tag börjar Annie tvivla på sin sexualitet. Den version av boken som jag har läst innehåller ingen sex-scen men den senaste upplagan inkluderar en kort novell som heter ”Seduction for Beginners” där jag misstänker att det förändras.