Bend it like Beckham

Narinder Dhami

Gurinder Chadhas film Skruva den som Beckham var ursprungligen tänkt att vara en film med lesbiskt tema men de valde istället att ta med en normkritisk del där heteronormen ifrågasattes. Många är dock överens om att det finns gott om lesbisk subtext i filmen. Jag har själv inte läst boken men gissningsvis följer den filmen rätt mycket eftersom den släpptes samma år som filmen.

september 13, 2019
 • Bobby Blanchard, Lesbian Gym Teacher

  Monica Nolan

  En kitschig satir på 50-talets pulp-fiction genre. Efter att ha blivit skadad drar sig Bobby tillbaka från sin landhockeykarriär. Hon börjar jobba som gympalärare på en flickskola. Det blir en hel del drama, lesbiska kärlekstrianglar och skämt om vilket lag olika personer spelar på.

  maj 26, 2017
 • Dags att Våga

  Åsa Nilsson

  Detta är en bok om den första kärleken och som titeln antyder: att våga komma ut. Alexandra förstår inte varför hennes kompisar tycker att killar är så intressanta. Hon vill hellre spela basket och försöker att undvika intresset från killarna omkring henne. När Alexandra träffar den några år äldre Yulia, som går på basketgymnasium och också spelar basket, så förstår hon varför hon inte har något intresse för killar. Hon är helt enkelt lesbisk.
  Läs recension >>

  mars 18, 2017
 • Ingen gör mål på mig

  Annelie Drewsen

  Lättläst och kort bok för unga om lesbisk kärlek och att älska att spela fotboll. Selma är målvakt i Järvarnas FF och ingen gör mål på henne! Hon kan inte sluta tänka på Esmeralda som hon träffade på sommarkollo. Tur då att de möts under en fotbollsmatch då Esmeralda är med i motståndarlaget.

  januari 29, 2017
 • Du och jag Marie Curie

  Annika Ruth Persson

  Om första kärleken och om att hitta sin plats i livet. Jenny inleder ett turbulent lesbiskt kärleksförhållande och då hon inte har någon att prata med blir hennes dagbok, och Marie Curie som hon skriver till, hennes bollplank. Boken tar även upp frågor som attityder i samhället och har ett sidospår om tjejfotboll, miljöfrågor och uppror mot föräldrar.

  januari 29, 2017