The Blue place (Aud Torvingen #1)

Nicola Griffith
lesbiska bokbloggen

The Blue Place är en mörk, välskriven, långsamt berättad kriminalroman med djup karaktärsutveckling som handlar om Aud Torvingen, hårdkokt f.d polis, med hemska erfarenheter som har färgat henne. Handlingen är bitvis mycket bra och engagerande och har djup och detaljrikedom men jag tycker att den är lite långtråkig. Det utövas dessutom genomgående en hel del kampsport vilket jag upplever är rätt ointressant att läsa om.

Detta är en bok en främst ska läsa om en uppskattar karaktärsutveckling och komplexitet över att följa utredningen av de brott som sker. Aud är en komplex, intressant, tredimensionell karaktär men om det inte hade varit för hennes klient och kärleksintresse Julia så hade hon inte inte brytt sig nämnvärt om brottsutredningen.

Har två uppföljare, Stay #2, som jag rekommenderar starkt samt Always #3 som jag ännu inte har läst. Men en bör läsa The Blue Place innan en tar sig an bok 2 för att uppskatta den fullt ut.

baksidan av boken

A police lieutenant with the elite "Red Dogs" until she retired at twenty-nine , Aud Torvigen is a rangy six-footer with eyes the color of cement and a tendency to hurt people who get in her way. Born in Norway into the failed marriage between a Scandinavian diplomat and an... Mer om boken >>

$(window).load() { }