I Can’t Think Straight

Shamim Sarif
lesbiska bokbloggen

I Can’t Think Straight handlar om Tala, en kristen Palestinier och Leyla, en muslimsk Indier, som båda bor i London. Boken utspelar sig främst i London men även i Palestina där Talas bröllop håller på att planeras. Tala har varit förlovad med olika män flera gånger men har lämnat dem vid altaret eller strax före bröllopet eftersom hon inte klarar av att genomföra giftermålet. Leyla dejtar Talas manliga goda vän trots att hon inte är kär i honom.

När Tala och Leyla träffas och blir kära uppstår diverse kulturkrockar och de måste välja om de vill fortsätta att göra sina familjer till lags genom att stanna i garderoben eller om de vill komma ut som lesbiska och leva tillsammans öppet. Bikaraktärerna är intressanta, särskilt Leylas syster, som tillför en hel del till historien. Boken är en charmig och söt feel-good historia som även har adapterats till film. Filmen följer manuset till väldigt stor del, troligtvis för att författaren regisserade filmen och även var med och skrev manus.

baksidan av boken

Tala, a London-based Palestinian, is preparing for her elaborate Middle Eastern wedding when she meets Leyla, a young British Indian woman who is dating her best friend. Spirited Christian Tala and shy Muslim Leyla could not be more different from each other, but the attraction is immediate and goes deeper... Mer om boken >>

$(window).load() { }