Benediction

Diane Salvatore
lesbiska bokbloggen

Benediction handlar om Grace som går på en strikt katolsk skola och uppfostras till en god katolik. Hennes vän Anne har sitt fokus på sin pojkvän så Grace blir glad när hon träffar Meg, som är både rebellisk och spännande. När Grace och Meg i hemlighet inleder ett passionerat förhållande riskerar hon både sin vänskap med Anne men måste också försöka förhålla sig till Glen som officiellt är hennes pojkvän.

När hennes förebild från en högre årskurs visar sig vara lesbisk får hon en slags mentor som stöttar henne i sitt identitetssökande. Men homosexualitet fungerar inte bra ihop med att vara en strikt katolik vilket ställer till problem både på skolan och hemma. Hon upptäcker att de som en förväntar sig ska vara modiga inte alltid är det. Och att det finns de som gör allt för att passera som normen. Benediction är en stark bok om att hitta sig själv och att ha mod att stå upp för sig själv.

baksidan av boken

Grace is a junior at Immaculate Blessing Academy for Girls in Queens, New York. She deeply admires young, devout Sister Mary Alice. Her best friend is Anne, whose central topic of conversation is how far she will go with her boyfriend. Grace is relieved to be dating unaggressive Glen, who... Mer om boken >>

$(window).load() { }