Litteratur om katter, hundar och flator.

Katter har en speciell plats i den lesbiska identiteten. Vår kärlek till våra fyrfotiga familjemedlemmar porträtteras ofta i böcker med lesbiskt tema. Här är en lista med böcker där sällskapsdjur har en integral del av handlingen.

1
Battle Scars
Meghan O'Brien
En bok om en hemvändande soldat som har överlevt krig och fångenskap. Hon har posttraumatisk stress och försöker med hjälp av sin servicehund att hitta tillbaka till ett normalt liv. Hon träffar den lokala veterinären vilket blir starten på en något problematisk kärlekshistoria.
2
Cats (and their Dykes)
Irene Reti & Shoney Sien
En antologi om katternas betydelse för den lesbiska identiteten.
3
Run to You
Georgia Beers
Andra boken i serien Puppy Love om Junebug Farm, ett shelter för alla sorters djur. Denna uppföljare handlar om ekonomiansvarige Catherine och centrets största bidragsgivare. Innehåller både kärlek och djur, vad mer kan en begära? 🙂 Första boken i serien heter Rescued Hearts.
4
Suki
Suniti Namjoshi
Suniti Namjoshi är en Indisk, lesbisk och feministisk skribent i vanliga fall. Men i denna bok skriver hon främst om sina minnen av sin katt Suki och hur deras band har format hennes liv.
Haiku, flator och illustrerade katter. Boken är en skämtsam haikusamling om lesbiskt sex och lesbiska förhållanden. Den innehåller illustrationer av Anna Pulley’s partner Kelsey Beyer.