Notice: Undefined offset: 1 in /customers/7/8/a/lesbiskabokbloggen.se/httpd.www/wp-content/plugins/infinite-scroll/includes/presets.php on line 447 Notice: Undefined offset: 2 in /customers/7/8/a/lesbiskabokbloggen.se/httpd.www/wp-content/plugins/infinite-scroll/includes/presets.php on line 447 Notice: Undefined offset: 3 in /customers/7/8/a/lesbiskabokbloggen.se/httpd.www/wp-content/plugins/infinite-scroll/includes/presets.php on line 447 Notice: Undefined offset: 4 in /customers/7/8/a/lesbiskabokbloggen.se/httpd.www/wp-content/plugins/infinite-scroll/includes/presets.php on line 447

Ett fartyg skickades ut av ett produktionsbolag till Marianergraven, som är världens djupaste djuphavsgrav. Planen var att göra en Mockumentary om mytologiska sjöjungfrur. Skeppet hittades på drift och all besättning på skeppet var försvunna. Sju år senare skickas ett nytt skepp ut för att ta reda på vad som hände och för att försöka att bevisa sjöjungfrurnas existens.

Besättningen på det nya fartyget består av en brokig skara människor som alla har olika orsaker att vara där. Produktionsbolaget vill återställa sitt rykte. Olivia är frontfigur framför kameran som ska rapportera händelseförloppet. För Victoria handlar det om att förstå vad som hände hennes syster som försvann för 7 år sedan.

Det finns en uppsjö med urban fantasy/paranormal romance böcker med lesbiska karaktärer. Här är en lista med tre böcker om lesbisk kärlek, häxor, vampyrer, varulvar och andra övernaturliga varelser.

Urban Fantasy är en subgenre till Fantasy där handlingen utspelar sig i en nutida/samtida stadsmiljö och har ett övernaturligt inslag. Men om böckerna även innehåller kärleksinslag så hamnar boken i stället i genren Paranormal Fantasy.

Hell´s Belle

Marie Castle

(Dark Mirror Series #1)
Cate är en häxa som arbetar som prisjägare och en hel massa annat som krävs av henne i egenskap av ”guardian”. Hon får samarbeta med den hemlighetsfulla och odödliga Jacqueline. De stöter på alla möjliga typer av övernaturliga väsen och företeelser under bokens gång. Hell’s Belle är en Romantisk Urban Fantasybok skriven i förstapersonperspektiv.

Wolf Town

Bridget Essex

En lättsam kärlekshistoria mellan en varulv och en häxa. Efter att Amys flickvän lämnat henne flyttar hon hem till sin släkting i Wolf Town för att hjälpa till att driva hennes café. I Wolf Town finns en hel massa övernaturliga väsen och varulven Morgan är en av dem. Attraktion uppstår och så gör även problemen som övernaturliga städer för med sig.

Good Enough to Eat

Alison Grey, Jae

(The Vampire Diet Series #1)
En charmig, lättsam och romantisk komedi om två olika kvinnor som båda är övernaturliga på olika sätt. De möts på ett AA möte för att Robin behöver hjälp att bemästra sin törst för blod och Alana har varit nykter alkoholist i två år. Detta är ett lite annorlunda sätt att ta sig an vampyrgenren.

Engelsforstriologin

Bergmark Elfgren, Strandberg

Cirkeln #1, Eld #2 och Nyckeln #3. Sex väldigt olika tonårstjejer som just börjat gymnasiet får veta att de att de är häxor som nämns i en uråldrig profetia. De är beroende av varandra för att stoppa en uråldrig ondska och en närstående apokalyps.

Trilogin består av böckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln. Det är en trilogi med trovärdiga och intressanta huvud- och bikaraktärer och en fint skildrad lesbisk kärlekshistoria som sakta växer fram.

Den första boken i serien har blivit filmadapterad. Dessvärre ser det inte ut som någon av de övriga böckerna kommer att ses på filmduk.